Сайт за дограма BGdograma.com 18.04.2011г. Стартира новият уеб сайт за pvc и алуминиева дограма. Тук ще намерите подробна информация за предлаганата от нас дограма и актуални цени. виж още
Блог за дограма 18.04.2011г. Към уеб сайта на BGdograma.com - стартира и Блог на същата тематика. В него ще може да научавате актуалните новини за предлаганите продукти, както и да изказвате своето мнение. виж още
Алуминият е многофункционален лек материал с минимален разход за поддръжка. Има дълъг живот, устойчив е на метеорологични условия и корозия. Това го прави подходящ материал за изработка на алуминиева дограма с различни проложения като прозорци, витрини, входни врати и вътрешни преградни стени. От друга страна обаче, алуминият е добър проводник на температура, което означава, че за направата на прозорци при нашите климатични условия е желателно, когато става дума за жилище или офис, алуминиевият профил да бъде с термично прекъсване.

Алуминиевата дограма се изработва от два вида алуминиеви профили: с прекъснат термомост и без прекъснат термомост. За външно остъкляване се използват алуминиеви профили с прекъснат термомост. За постигане на задоволителна термоизолация с алуминиевата дограма - алуминиевите профили трябва да бъдат термично разделени посредством полиамид на две части, като по този начин се разграничават вътрешното от външното пространство. Алуминиевите профили без прекъснат термомост са подходящи за изработка на алуминиева дограма с цел преградни стени, врати и други вътрешни конструкции.

exalco Наш партньор при производството на алуминиева дограма е фирма EXALCO S.A., със своя над 30-годишен опит и налично подходящо оборудване, има водеща роля в изработването на алуминиеви профили.

BGdograma.com предлага следните видове алуминиева дограма:

Exalco 108 - отваряема система без прекъснат термомост

Exalco 109 - отваряема система с прекъснат термомост 24 мм

Exalco 120 - отваряема система с прекъснат термомост 18 мм

Exalco 108 - отваряема система без прекъснат термомост exalco Отваряема система, подходяща за вътрешна алуминиева дограма, която позволява изпълнението на всички възможни врати, прозорци и витрини на магазини, удовлетворяващи дори най-стриктните международни стандарти за качество.

Технически характеристики:
Размери на профила за каса: ширина от 41 до 51 мм,
    височина 51 мм
Размери на профила за крило: ширина от 41 до 51 мм,
    височина от 72 до 87 мм
Дебелина на стъклопакета: от 5 до 20 мм

цени за алуминиева дограма Exalco върни се горе

Exalco 109 - отваряема система с прекъснат термомост 24 мм exalco Отваряема система с прекъснат термомост, която позволява изработката на всички възможни врати, прозорци и витрини на магазини, прави възможни дори най-сложните конструкции, като защитава помещенията от горещина, студ и шум. Със своя модерен дизайн тази серия гарантира постигането на най-високи естетически стандарти при алуминиевите дограми.

Технически характеристики:
Прекъснат термомост: полиамид с ширина 24 мм
Размери на профила за каса: ширина от 72 до 77 мм,
    височина 53 мм
Размери на профила за крило: ширина 75 мм, височина
    от 74 до 96 мм
Дебелина на стъклопакета: от 17 до 38 мм

цени за алуминиева дограма Exalco върни се горе

Exalco 120 - отваряема система с прекъснат термомост 18 мм exalco Отваряема система с прекъснат термомост, която позволява изработката на всички възможни врати, прозорци и витрини на магазини, прави възможни дори най-сложните конструкции, като защитава помещенията от горещина, студ и шум. Със своя модерен дизайн алуминиевата дограма от тази серия гарантира постигането на най-високи естетически стандарти.

Технически характеристики:
Прекъснат термомост: полиамид с ширина 18 мм
Размери на профила за каса: ширина 51.9 мм,
    височина от 44 до 55 мм
Размери на профила за крило: ширина 60.4 мм, височина
    от 64,1 до 94 мм
Дебелина на стъклопакета: от 8 до 28 мм

цени за алуминиева дограма Exalco върни се гореОбков

roto ROTO FRANK AG e основана през 1935г. в Щутгард, Германия. Самото наименование ROTO произтича от латинското "rotiren", което означава "движение във всички направления". Създатели на компанията са Вилхем и Елфриде Франк. През 1938г. Вилхем Франк създава първия двуосов прозоречен механизъм в Света.

Обковът ROTO е висококачествена, проверена в многогодишната практика система за прозорци и врати. Елементите на обкова ROTO NT се отличават с перфектна детайлна завършеност, дори и на най-малките сисъставни части.

Потребителят на обков ROTO се възползва от много преимущества, като:
регулируеми насрещници и плосък заключващ език
допълнително защитно покритие на всички елементи
допълнителни усилвания в мястото на връзка между отделните елементи
    на обкова
специално внимание заслужават разработките за противовзломна защита
привлекателен дизайн, напомнящ благородна стомана

Със системата си за отваряне и затваряне от поколението NT фирматa Roto Frank AG се придвижва още една стъпка към сигурността и удобството. Даже в основната си версия Roto NT препречва достъпа за нежелани посетители.

Основна отличителна черта на ROTO NT е специалното титаниево-сребристо на цвят покритие RotoSil Nano. Структурата на нано частиците, на покритието на обкова, реализира изключително плътно наслояване по повърхността на метала. То отговаря на най-високите стандарти за екологична безопасност и защита срещу корозия, като многократно превишава изискванията по RAL RG 607/3. Защитеността от солта, съдържаща се в морския въздух, е 100%. Нано технологията, с която е изработено покритието на обкова, обезпечава самовъзстановяването му при механично увреждане на повърхностния защитен слой.

Вижте цените за най-често срещаните размери на прозорци

виж цени